Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

 

 

 


Jürgen werd geboren in Gent op 25 september 1980. Studeerde muziek aan de Hogeschool Gent. Op achtjarige leeftijd begon hij lessen muziek te volgen aan de muziekacademie in Gentbrugge, waar hij voor piano,  orkestdirectie en saxofoon het einddiploma van de hogere graad met grote onderscheiding behaalde.

Op 16-jarige leeftijd bewerkte hij de generiekmuziek van het televisieprogramma ‘Afrit 9’, waarin hij samen met zijn oma een quatre-mains ten gehore bracht. Hij kreeg de kans om voor W817 (Ketnet) en Afrit 9 (Eén) samen te werken met muziekproducer/sonorisator Guido Van Hellemont.

Naast solowerk en muzikale omlijstingen met piano/keyboards (huispianist van verschillende restaurants) zat hij aan de toetsen bij Wienerensemble Roger Renard. Er werden ook buitenlandse optredens verzorgd, zoals in Nederland, Oostenrijk en Frankrijk.

Als dirigent leidde hij 10 jaar lang het vierstemmig gemengd Koor Jubilate Munte.

Op zijn 18de werd Jürgen pianist van Koen Crucke. Met Eva Maria maakte hij tours langsheen de casino’s van Knokke, Middelkerke, Blankenberge en Koksijde. Hij was 10 jaar lang de vaste pianist van Will Ferdy tot aan zijn afscheid in 2014. Hoogtepunten waren Will Ferdy intiem in NTGent, Charme van het Chanson, Gala 80 jaar Will Ferdy in de Arenbergschouwburg en Gala 60 jaar op de planken in de Bourlaschouwburg. De gala’s werden telkens begeleid door Combo Jürgen De Smet dat er ook Connie Neefs, Frank Dingenen en Jo Lemaire begeleidde.

In 2007 startte hij als pianist van Popkoning Jean Pierre Maeren. In 2010 speelden de Popkoning en Chris Van Den Durpel 11 uitverkochte voorstellingen van Grapjassen en waren daarmee de best verkochte act van de Gentse Feesten met 8500 bezoekers. Nadien werd nog een uitgebreide tour afgewerkt langs de culturele centra. Jean Pierre en Jürgen trekken onafgebroken door Vlaanderen met een mix van hun shows, die allen hun première beleefden tijdens de Gentse Feesten.

Verder treedt hij op als pianist in combinatie met vocalisten, violist of saxofonist.

Met zijn Tems Music produceert hij sinds 2003 theaterproducties met enerzijds lichtklassieke operetteconcerten (Wien à la carte, Willkommen in Wien,…) en anderzijds swingende popshows (Symfonia, Teatro Bella Notte,…)

Zijn show The Reality of a Dream uit 2008 draaide rond zijn eerste full-cd. In 2012 stond de bijzondere productie Nu weten ze wie ik ben (met Marijn Devalck) gepland die ook ging toeren langs culturele centra. Vanaf 2015 reisde Welcome to the Sixties langs de Vlaamse theaters en in 2016 bracht hij Oh Vienna in de Gentse Minardschouwburg.

Na een rustpauze is hij vanaf 2019 weer helemaal terug met nieuwe shows!

Als componist schreef hij tientallen nummers voor de laatste 7 cd’s van Will Ferdy (2005-2014) waaronder het duet ‘Hetzelfde Verhaal’, gezongen door Will en Jürgen. Voor Poppentheater Magie componeerde hij de muziek voor Het Geheim van de Abdij (2005), Genoveva Van Brabant (2013) en Prinses met een Staartje (2018).