Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

 

18 juni: WILL FERDY TE GAST BIJ MICHA MARAH OP MENTtv

Onlangs werd in de studio's van MENTtv te Gent door Micha Marah een groot interview met Will Ferdy opgenomen. De uitzending had plaats op zondag 18 juni e.k. om 21 u.
Het programma werd herhaaldelijk uitgezonden en verkozen tot een van de beste van de reeks.
Micha had het interview bijzonder goed voorbereid. Het werd een uur lang een zeer onderhoudend programma met zeer interessante gegevens en feiten die nooit eerder over Will werden gepubliceerd.
Vanzelfsprekend komen er ook een aantal liedjes van hem aan bod. In Dag Allemaal werd het interview aangekondigd met daarbij een horoscoop van Will door de zeer sympathieke astrologe Erna Droesbeke, die eveneens in het programma aan het woord komt en een en ander over Wills toekomst vertelt.

 

OP 11 JULI 2017 KREEG WILL FERDY EEN NIEUW ERETEKEN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

Samen met onderstaande persoonlijkheden werd hem door minister-president Geert Bourgeois het ereteken en bijhorend diploma overhandigd. Het werd een zeer sfeervolle namiddag die op verzoek van de minister werd afgerond met de weergave van 'Het Schrijverke', dat door een muisstil publiek werd beluisterd, gevolgd door een langdurig applaus. Will mocht zich verheugen in de vererende aandacht van een aantal ministers, waaronder: Joke Schauvlieghe, Hilde Crevits, Bart Tommelein, Jo Van Deuren e.a.   

 

 

 

   

 

SUCCESVOLLE VIERING WILL FERDY 90

Op 9 maart jongstleden werd Will Ferdy 90.
Dat werd grandioos gevierd op zondag 12 maart op de twaalfde verdieping van het prachtig hotel LINDNER in Antwerpen.
Het werd een Lunch en Concertfestijn met heerlijke spijzen en dranken en een pleiade van collega's die allemaal liedjes van Will kwamen vertolken.
Traden op: Yvette Ravell, Lissa Lewis, Jürgen De Smet en Gladys De Mol, Lilly West, De Melandos, Phil Hunter, Mark Riské, Danny Sinclair, Chris Bracke, Bobby Setter en Patrick Fakkel.
Verrassingen waren er bij de vleet. Lilly West kreeg bijstand van Eric Smets en André Janssens, de ijverige bezielers van de viering, die met haar een aangepaste versie van ''k Wou je bellen' kwamen zingen.
Dit tot grote ontroering van Will. Jürgen en Gladys hadden gezorgd voor een eigen nieuw liedje dat 'Met grote onderscheiding' werd gedoopt. Alweer goed voor een traantje van de gevierde. 
Als slot van het concert vergastte Will Ferdy zijn enthousiaste toeschouwers zelf ook nog op een miniconcert, waarmee hij zijn fans weer diep wist aan te grijpen.
Vermits zijn stem het reeds een paar jaar liet afweten bracht hij zijn liedjes in play-backvorm, wat niet wegnam dat zijn interpretatie de meest kritische luisteraar kon overtuigen.

Fel vermoeid, maar met een dankbaar hart, keerde de feesteling zielsgelukkig terug naar Linkeroever.
Het hele gebeuren was een organisatie in handen van zijn vrienden-vennoten Eric Smets en André Janssens die hiervoor een dikke pluim verdienen. . 

 

MARIE-JOSÉ THYS-MATHEYSSEN WERD ERE-VOORZITSTER VAN DE WILL FERDY CLUB

38 jaar lang heeft Marie-José Thys-Matheyssen zich onvermoeibaar ingezet als voorzitster van de vriendenkring. Alle leden van de Will Ferdy Club lagen haar nauw  aan het hart. Ze stond altijd voor hen klaar en waar het ook maar kon wist ze hun zorgen en problemen op te vangen. Steeds met dezelfde discretie. Dat siert haar enorm.

Met de hulp van haar echtgenoot, Hugo, zorgde ze voor de verzending van lidkaarten en nieuwsbrieven. Hugo verwierf daarbij zelfs de bijnaam ‘de facteur’ omdat hij jarenlang, per fiets, tientallen brieven bij de leden uit Antwerpen en omgeving aan huis bestelde. Eveneens met dezelfde discretie.

Will en het overige clubbestuur zijn beide vrienden dan ook ontzettend dankbaar, met als gevolg dat Marie-José tijdens ‘Will Ferdy 90’  benoemd  werd tot ere-voorzitster van de WFC.

       

BELANGRIJKE MEDEDELING:

WILL FERDY CLUB STOPT MET ZIJN ACTIVITEITEN

MAAR:

Nu Will Ferdy niet meer optreedt heeft het clubbestuur van Will Ferdy Club besloten een punt te zetten achter zijn activiteiten. Maar de club laat zijn trouwe leden niet zomaar in de steek.
Als dank voor hun trouw aan de club blijft de lidkaart 2016, zonder vernieuwing, geldig voor de komende jaren. Leden die in de toekomst nog producten willen bestellen zullen aldus blijven genieten van korting op de
kostprijs. Vanzelfsprekend mits vermelding van het lidnummer bij de bestelling. Noteer dus zorgvuldig je lidnummer die op de lidkaart 2016 staat. Dit lidnummer blijft onbeperkt geldig in de komende jaren!!!

Will Ferdy Producties voorziet in de nabije toekomst nog uitgaven van onuitgegeven liedjes van Will.
Ook voor die nieuwe producties zullen de leden van Will Ferdy CLub korting blijven genieten.

Bestellingen van cds, dvds en boeken kunnen via de winkel van deze site of gewoonweg via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. geplaatst worden. 

 

NIEUW CONTACTADRES VAN WILL FERDY PRODUCTIES NV

Ernest Claesstraat 8 bus 407 2050 Antwerpen-Linkeroever.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

03 827 06 79

0475 87 37 22
  

DE SUCCESVOLLE CD 'YVETTE RAVELL ZINGT WILL FERDY' IS NOG STEEDS VERKRIJGBAAR

 

Dat Yvette Ravell beschikt over een uitzonderlijk groot talent hoeven we niet meer te beklemtonen. Wie haar internationale carrière gevolgd heeft is daar reeds lang van overtuigd. Maar wie haar recent aan het werk zag, zal ervan getuigen dat ze na al die jaren niets aan talent heeft ingeboet. Integendeel. Will Ferdy Producties, die de cd uitbrengt in een productie van Yvette Ravell en echtgenoot Luc Van Vossel, is dan ook echt fier zo’n buitengewoon mooie schijf te kunnen aanbieden. Volgende liedjes worden door Yvette op een zeer persoonlijke manier vertolkt en geven aan Will’s liedjes een nieuw leven:

DE ZEE - ZO AF EN TOE - HET SCHRIJVERKE - EEN KIND - KOM DANS MET MIJ - HET AFSCHEID HET REGENT IN DE STRATEN - IK VERLANG NAAR JOU - IK HOU VAN JOU JE T’AIME TANT JE WAS ER STEEDS VOOR MIJ - DE STRAATMUS VAN PARIJS - CHRISTINE - BELIJDENIS MIJN CONCERTO VOOR JOU - ZIEDE GIJ ME GERE

Van ‘Een Kind’ en ‘Mijn concerto voor jou’ maakte ze zelfs twee opnames. Beide zijn zo mooi dat we niet konden kiezen en dat die als extra-tracks aan de cd werden toegevoegd. Alle zeventien opnames zijn gloednieuw en werden door Eddy Aelbrecht voorzien van een origineel, modern arrangement. Zonder meer: een zilveren schijf waarover zal gesproken worden en die in geen enkele discotheek van een Ferdy-fan mag ontbreken. 

De cd is verkrijgbaar in de betere mediazaken of rechtstreeks bij Yvette Ravell via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

NIEUWE DUBBEL-CD VAN WILL FERDY 'NA AL DIE JAREN'

  

Onlangs verscheen een nieuwe dubbel-cd van Will Ferdy NA AL DIE JAREN.
In totaal 32 liedjes die nooit eerder op cd uitgebracht werden.

De twee plaatjes zitten verpakt in een luxeuse cover met prachtige foto's van de zanger.

De titels: CD 1 (Nederlandstalig): Na al die jaren - Hoeveel - Marian - Omdat daar niemand wacht - Ik misse u - Karina -
't Geluk ligt verborgen - Heleen - De kat van onze buren - Mijn geheim - Ja of nee - Wie zal het zeggen -
Lied voor Yasmine (integrale versie) - Denk niet te vaak - Als vrienden uit elkaar - Belijdenis (gesproken)

CD 2 (Frans- en Engelstalig): Mais quesque j'ai - Stormy Weather - Domino - J'ai tué un homme - Sonny Boy -Mes mains -
Moi j'ai même pas un sou - April showers - Ma môme - J'ai peur de l'automne - Si jolie - Notre concerto -  D'un pays
loin de toi - Merci la vie - Souvent je pense - Ma vie mes amours

De cd werd uitgebracht als nr 2 van de nieuwe RETRO-reeks en als collectors-item (beperkte oplage).
Hij is niet verkrijgbaar in de handel. Je kunt hem bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Aantal, naam en adres dienen
vermeld te worden. Betaling na ontvangst van de zending. Rekening wordt bijgesloten.

Prijs: 15 euro + 2,10 euro verzendingskosten (posttarief). Er worden geen verpakkingskosten aangerekend.

 

ONLANGS VERSCHENEN: CD 'UIT DE TIJD VAN PETERKE EN POL'
VOOR HET EERST IN DIGITALE VERSIE

 

Door het feit dat de kwaliteit van Will Ferdy’s stem het heeft laten afweten zijn er geen cd’s met nieuwe liedjes meer te verwachten.
Maar dat wil niet zeggen dat hij, als afgevaardigde beheerder van Will Ferdy Producties NV, zijn dagen in volle rust doorbrengt.
Het is dan ook zijn bedoeling in de toekomst nog nieuwe cd’s uit te brengen in zeer beperkte oplage. Zogenaamde ‘collectors items’.
Gestart wordt met de fratsen van Peterke. We zijn ervan overtuigd dat de herinnering aan dit zo populaire radio en tv-figuurtje uit de jaren 50, 60 en 70 nog zeer levendig is bij vele van onze leden.
Zelfs jongere fans hebben er belangstelling voor.
'Uit de Tijd van Peterke en Pol' is dus nr 1 van een RETRO-REEKS en is onlangs verschenen.
De inhoud bevat twee liedjes gezongen door Peterke, het zo onvergetelijk hilarisch Ga eens op die stoel staan (met 'Mijn Fiets') en vijf dolle sketches met Peterke en Pol.
Aangezien het om een zeer beperkte oplage gaat is het aangeraden niet te talmen met uw bestelling.
Prijs: 12 € + 1,40 € portkosten. Geen verpakkingskosten. Niet verkrijgbaar in de handel.

Bestellen kan via een simpele mail met uw naam en adres aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 WILL FERDY DVD/CD MIJN LEVEN - MEER DAN 3 UUR KIJK- EN LUISTERGENOT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De  schitterende dvd/cd 'Mijn Leven' die door Eric Smets en André Janssens werd samengesteld wordt bijzonder goed ontvangen door een breed publiek

Het is ook een zeer geslaagde productie geworden die, nu Will besloten heeft op einde juni een punt te zetten achter zijn concertoptredens, een grote betekenis heeft gekregen.       

Een uniek herinneringsalbum van een van onze grootste Vlaamse artiesten: zanger, entertainer, acteur, auteur, melodist. 

De DVD bevat een documentair gedeelte waarin door Roger Nupie het leven van de artiest wordt verteld, geïllustreerd door nooit eerder uitgegeven beelden van zijn leven en loopbaan. Voor het eerst worden ook levende beelden vertoond van Raf, de vriend die model stond voor 'Christine'. Daarop volgt de registratie van een anderhalf uur durend 'Afscheidsconcert' dat reeds op 16 november van vorig jaar werd opgenomen in de City Lounge van het prachtig Lindner Hotel te Antwerpen.

Het dvd-gedeelte wordt afgesloten met getuigenissen van prominenten en collega's, waaronder Helmut Lotti, Liliane Saint-Pierre e.v.a.

Op de bijhorende CD zijn 20 van de grootste hits van Will Ferdy beluisteren.

Deze combinatie van DVD en CD (WFPrecords 1138) is te verkrijgen in de betere platenzaak. Ze kan ook rechtstreeks besteld worden  bij Will Ferdy Producties NV via de winkel van deze site of ook via een eenvoudig mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Prijs: 19,50 € - leden van Will Ferdy Club betalen slechts 18 € - 2,10 € portkosten - geen verpakkingskosten.

GENIET VAN EEN AVONDJE WILL FERDY BIJ U THUIS OF VERRAS UW VRIENDEN MET EEN WILL FERDYCONCERT

KOOP NU

 

VOLLEDIGE DISCOGRAFIE TE VINDEN OP WWW.MUZIEKARCHIEF.BE